Limma fast din spegel

Snabbt och enkelt! När du besteäller din spegel kan du välja att lägga till ett lim-set. det vanliga settet består av en tub monteringslim och en tub transparent silikon. Monteringslimmet från GLAZZ är lämpligt för att limma fast speglar, färgade glaspaneler och stänkskydd av glas till köket. Monteringslimmet kan användas för att limma fast glas på trä, metall och kakel. För optimalt fäste måste underlaget vara rent och fritt från fett. Väljer du deluxe lim-settet så får du även en fogpistol,  en fogskrapa och avfettningsdukar till. 

 

Montera din spegel med hjälp av fjäderklämmor

Filmen nedan visar hur du kan montera din spegel med hjälp av fjäderklämmor. Det funkar utmärkt att montera en spegel med fjäderklämmor. Skruva fast klämmorna i väggen med skruvarna och pluggsen. Fjäderklämmorna med fjäderfunktion ska sitta på övre sidan. Efter att du har skruvat fast alla klämmor sätter du spegeln snett i de översta klämmorna. Sätt sen ner den i de understa klämmorna. Förresten, om du vid ett senare tillfälle vill flytta på din spegel så är det bara att skruva loss klämmorna och flytta på dem.

 

Produktinformation fjäderklämmor 

  • 2 övre fjäderklämmor med fjäderfunktion, kromfinish
  • 2 nedre fasta fjäderklämmor, kromfinish
  • 4 skruvar
  • 4 plugg

 

Montera din spegel osynlig

 

Filmen nedan visar hur du kan montera din spegel osynligt. Osynlig montering är lämpligt om du inte vill limma fast din spegel och du inte vill använda en list eller klämmor.  Med osynlig montering hamnar spegeln ungefär 10 mm från väggen. Monteringssystemet finns i 2 varianter: upp till 12 kg och upp till 24 kg. Din spegels vikt styr viket system du ska ha. Du kan beräkna spegelns vikt såhär: 

Spegelns yta i m2 x spegelns tjocklek i mm x 2,5

Produktinformation osynlig montering

  • Väggkrokar
  • Distanser  
  • Monteringsplattor med tape
  • Avfettningsdukar 

 

Montera din spegel med hjälp av monteringskrokar, skruvfäste eller distanser av rostfritt stål

Dessa monterigssystem passar enbart för rektangulära speglar.  
Väljer du skruvfäste eller distansers så levereras spegeln med 4 hål i glaset, diameter 10mm, 30mm från hörnet.